Сохранить в списке покупок
Создайте новый список покупок
BIOCOSMETICS Kwas kojowy KOJIC ACID 5g

Kwas kojowy KOJIC ACID 5g

  • kwas kojowy
162,24 ГРН
брутто
Zobacz więcej wariantów
Размер
Быстрые покупки 1-Click(без регистрации)
14 дней для легкого возврата
Безопасные покупки

Kwas kojowy to środek stosowany w produktach do usuwania przebarwień skóry. Jest zbliżony pod względem właściwości chemicznych do hydrochinonu. Tak samo jak hydrochinon jest inhibitorem tyrozynazy ( uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny ).
Kwas kojowy uzyskiwany jest z grzybów gatunku Aspergillus rosnących w Japonii na ziarnach kukurydzy.obok własności depigmentacyjnych wykazuje także działanie antybakteryjne oraz zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Preparaty zawierające ten składnik nie tylko rozjaśniają przebarwienia, ale działają również przeciwzmarszczkowo i nawilżająco. Związek ten najczęściej stosowany jest w stężeniach od 3 do 6%. Kosmetyki najnowszej generacji do błyskawicznego redukowania przebarwień z reguły zawierają go w swoim składzie.

ZASTOSOWANIE:
- Blizny
- Piegi
- Skóra Poszarzała oraz skora palaczek
- Skóra pozbawiona blasku
- Różnego typu przebarwienia
- Pajączki
- Skóra nadmiernie opalona, jest substancją o udowodnionych klinicznie właściwościach odbarwiających.

Kwas kojowy należy zmieszać np. z wodą tworząc tonik lub z mleczkiem.Aby uzyskać stężenie 1% kwasu kojowego należy dodać 1 łyżeczkę kwasu kojowego i około 150 ml wody. Stężenie można regulować dodając więcej kwasu (używać w stężeniu od 1% do 4%).Sporządzony tonik nanosimy na wacik i przecieramy skórę.

5g
Kojic Acid
Задайте нам вопрос
Запрос на продукцию
Если приведенное выше описание недостаточно для вас, пожалуйста, отправьте нам свой вопрос об этом продукте. Мы постараемся ответить как можно скорее. Обработка данных должна осуществляться в соответствии с политика конфиденциальности. Отправляя его, вы принимаете его положения.
Ваша оценка:
5/5
Добавьте свое собственное изображение продукта:
pixel